Уникално! Вижте кой е градът, където няма безработица, всички имат храна и по 1200€ заплата!

28.09.2016 | 19:10
1475079006717.jpg
1475079006717.jpg
1475079006717.jpg

В испанския град Мариналеда (южна Испания) няма полиция, престъпност и безработица . Тук живеят само няколко хиляди души и те успели да изградят своя лична социално-демократична утопия, пише zajenata.bg. Местните жители дължат това постижение на своя кмет Хуан Мануел Санчес Гордийо. В разгара на финансовата криза през 2008 г. той организира граждански нападения в хранителни магазини, където те безплатно взели продукти, които не можели да

си позволят да купят: масло, ориз, боб. Мариналеда, ИспанияСлед всичко това, Гордийо не само не попаднал зад решетките, но станал кмет на града иуспял да реализира социалистическата утопия. Той съградил град, където храната и другите насъщни продукти са в достатъчно количество за всички. В града има земеделска кооперация, в която работят почти всички жители. Печалбата се разделя по равно, а ежемесечно се падат по около 1200 евро на човек.
ЗемеделциТези, които искат да изградят свой собствен дом, е необходимо да се явят в общината и да подпишат съответното споразумение. Ако площта на жилището не надвишава 192 квадратни метра, за изграждането ѝ ще плати местната администрация. Единственото условие е това: да плащате на властите по 15 евро на месец през останалата част от живота си. А къща, построена с парите на общината, собственикът може да продаде само на кметството. Градче утопия„Ние трябва да преразгледаме ценностите си, ценностите на обществото на потребителите. Ако забравим за известно време за пари, егоизъм и индивидуализъм, можем да изградим едно много по-проспериращо, щастливо и справедливо общество.“ – казва Гордийо.

© blitz.bg